LOADING CLOSE

Cabinet psihoterapie – Andrei Moise

Psihoterapia cognitiv-comportamentală (CBT) este cea mai răspândită psihoterapie evidence-based (bazată pe dovezi) pentru îmbunătățirea sănătății mintale. Concentrată pe cercetare empirică, CBT se axează pe dezvoltarea unor strategii de coping care vizează rezolvarea problemelor curente, schimbarea  patternurilor de gândire disfuncționale, schimbarea comportamentelor dezadaptative și reglarea emoțională.

TERAPIA COGNITIV-COMPORTAMENTALĂ ESTE PENTRU MINE?

Da, dacă ai identificat o problemă și ai vrea să o rezolvi într-un mod structurat.


CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Intervențiile terapiei cognitiv-comportamentale urmează un protocol de tratament clar. Aceasta înseamnă că psihoterapeutul va adapta intervențiile care s-au dovedit a fi eficiente la cazul și la nevoile tale specifice. Psihoterapia implică, de obicei, identificarea problemei și a cauzelor acesteia, eliminând factorii care o mențin, identificând punctele tale tari și construind strategii de coping. Psihoterapeutul va pune în discuție patternurile tale de gândire și va demonstra modul în care acestea influențează maniera în care te simți sau te comporți/acționezi. În timpul psihoterapiei, vei învăța metode de examinare a percepțiilor și a celor mai comune distorsiuni cognitive (erori de logică) și vei învăța cum ai putea să dezvolți patternuri comportamentale adaptative.


DE CE ESTE RECOMANDATĂ Terapia Cognitiv Comportamentală?

Cercetările asupra eficienței Terapiei Cognitiv-Comportamentale au demonstrat că ea reprezintă un tratament extrem de eficient.


ÎMI VA FI MAI BINE?

Este normal să-ți dorești să știi ce-ți va aduce viitorul. Practic este imposibil să nu înveți ceva din participarea la ședințele de psihoterapie. Cât de repede vei rezolva problemele depinde de motivația ta și de complexitatea problemelor.


TERAPIE INDIVIDUALA

TERAPIE DE CUPLU

TERAPIE DE FAMILIE

TERAPIE COPII